Relationship therapy

Relatietherapie en -counseling in Utrecht: voor stellen in crisis

“Relaties veroorzaken geen pijn of ongeluk,
ze brengen alleen de pijn en het ongeluk
die in jou zitten naar buiten.”

— Eckhart Tolle

 

“Liefdespartners kiezen elkaar met een feilloos instinct om juist die persoon te vinden die precies overeenkomt met hun eigen niveau van onbewuste angsten, die hun eigen disfuncties weerspiegelt en die al hun onopgeloste emotionele pijn zal triggeren.”

— Dr Gabor Maté 

De tijd is rijp voor relatietherapie en -counseling wanneer jullie dat liefdevolle gevoel kwijt zijn: de veilige verbinding, de warme intimiteit en de passie die jullie ooit zo verblijdden. Onbegrijpelijkerwijze verwijdert de kloof tussen jullie, zonder dat jullie het tij kunnen keren. Wederzijdse kritiek en minachting, defensiviteit en terugtrekking drijven jullie steeds verder uit elkaar en bepalen steeds vaker de sfeer. Misverstanden en conflicten worden niet opgelost maar escaleren oncontroleerbaar. Emotionele wonden worden niet geheeld maar blijven onderhuids etteren.

Wellicht is er een kaper op de kust, een derde in het spel. Ontrouw en achterdocht vernietigen de veiligheid en het vertrouwen die de pijlers van jullie liefdesband vormen.

Je voelt je steeds eenzamer en wanhopiger. In plaats van de liefde te bedrijven, voeren jullie steeds vaker oorlog tegen elkaar — met giftige woorden als wapens, of zelfs fysiek geweld. Je ziet je partner zich terugtrekken, afsluiten en veranderen in een ontoegankelijke vreemde. Of jij bent degene die zich terugtrekt. Hoe dan ook, jullie komen in een steeds hogere alarmfase: angstig, wanhopig, zelfs machteloos.

Dan is de tijd rijp om te leren zodanig met elkaar te communiceren dat de veilige, empathische verbinding hersteld wordt. Wil je ontdekken hoe, neem dan nu contact met me op.

De relatietherapeut

Midden in de crisis is relatietherapie en -counseling onmisbaar. Wat jullie nodig hebben is een onafhankelijke derde die jullie in vertrouwen kunnen nemen, iemand die geen kant kiest en geen oordeel over jou of je partner velt. Iemand die begrip en respect toont voor alles wat jij of je partner vertelt, doet, denkt en voelt — een warme, empathische, zorgdragende therapeut die de gevoelens en belangen van beide partners serieus neemt en jullie durft te confronteren met wat jullie uit elkaar drijft.

Mijn professionele ervaring, steun en begeleiding stelt jullie in staat een beslissing te nemen waar jullie samen achter kunnen staan, die stand houdt en die goed is voor jullie — en voor jullie eventuele kinderen. Als jullie uiteindelijk beslissen dat deze relatie geen toekomst heeft, dan kunnen jullie tenminste zodanig uit elkaar gaan dat spijt en schade beperkt blijven.

De beslissing om samen te werken aan jullie problemen door in relatietherapie en -counseling te gaan, is een grote stap in de goede richting. Met mijn feedback en onder mijn begeleiding komen jullie bij elkaar om een nieuwe alliantie te vormen: een relatie die veerkrachtiger en realistischer is dan ooit. Ik help jullie om contact te leggen met jullie diepste gevoelens en onvervulde hechtingsbehoeftes en daardoor de disfunctionele patronen te doorbreken.