Testimonials: cliënten beschrijven de baten van integratieve therapie en counseling

Mensen in nood die bij mij in therapie kwamen. Hier reflecteren ze op de cliënt-therapeutrelatie en hoe ze gebaat zijn bij individuele of relatietherapie en counseling. Hun getuigenissen roepen mededogen op voor hun lijden, en vreugde dat het is geëindigd. Het is een voorrecht om mensen te begeleiden bij dit essentiële hoofd-en-hartwerk. Het is zo inspirerend om ze te zien helen, groeien en ervoor kiezen om van zichzelf te houden en voor zichzelf te zorgen!

Elke gelijkenis tussen de mensen die op deze pagina worden afgebeeld en daadwerkelijke ex-cliënten berust geheel op toeval.

Happy woman 

Zien wie ik werkelijk ben

M. (vrouw, 37) innovatiemanager

Ik stak mijn hand uit naar Rob toen ik zo diep in de put zat dat ik dacht dat ik mezelf daar niet uit zou kunnen halen. Hij nam me bij de hand en leidde me geduldig door een proces van mezelf accepteren, aardig voor mezelf zijn en de schoonheid van het heden waarderen. Bij elke sessie opende hij mijn ogen om te zien hoe zelfverwijt en zelfkritiek mij de macht hadden ontnomen om de werkelijkheid te beoordelen voor wat ze is. Rob heeft me geholpen te zien wie ik werkelijk ben, en daar zal ik hem altijd dankbaar voor zijn. Zoals de vriend die hem mij aanraadde zei: “We hebben allemaal een Rob nodig in ons leven.” Ik onderschrijf deze stelling van harte! Bedankt, Rob — je hebt een enorm verschil gemaakt in mijn leven!

testimonial photo 

Vertrouwen in mijn kwaliteiten

L. (man, 21) student

Je hebt me enorm geholpen om mijn persoonlijke uitdagingen in een ander licht te zien. Ik heb veel vertrouwen gekregen in mijn kwaliteiten en mijn ‘zelf’ en oefen momenteel de kunst om een ​​warme, ondersteunende en zachte coach te zijn voor mezelf in plaats van een harde criticus.

man-at-peace

In vrede met mezelf

J. (man, 26) software engineer

“Bij Rob in therapie gaan is waarschijnlijk een van de beste dingen die ik ooit voor mezelf heb gedaan. Na maanden van depressiviteit, zonder enig idee hoe ik ermee om moest gaan, raadde mijn huisarts Rob aan, omdat hij volgens haar veel mensen had geholpen. In een paar sessies hielp hij me beseffen hoe het kwam dat ik mezelf mijn hele leven tot dan toe had gesaboteerd. Nu ben ik me meer bewust van mijn kwaliteiten en kan ik in vrede met mezelf leven. Dank je wel!”

playful-family

Leven fundamenteel veranderd

T. (vrouw, 40) vastgoedbeheerder

“Rob heeft een ware passie voor zijn werk en heeft een schat aan boekaanbevelingen om de sessies aan te vullen. Het voelt alsof ik een kleine bibliotheek van ondersteuning heb dankzij zijn aanmoediging en begeleiding. Tussen de sessies door kon ik Rob e-mailen met vragen en ideeën en ontving ik altijd doordachte en gedetailleerde antwoorden.
De sessies waren soms pijnlijk. Terwijl ik mijn jeugd door de ogen van een volwassene opnieuw onder de loep nam, zorgde Rob voor een veilige omgeving om dit te doen en de aanmoediging om door te gaan wanneer het moeilijk voelde om dit te doen. Door zijn vriendelijke begeleiding en begrip heb ik geleerd mezelf te genezen.
Het leven is fundamenteel veranderd voor mij, mijn man en onze kinderen. We zijn rustiger, gelukkiger en meer verenigd als familie als gevolg van mijn sessies met Rob.”

Weer sterk en zelfverzekerd

C. (vrouw, 36) innovatiemanager

“Na een maand lang angstaanvallen en extreem slecht slapen om geen concrete reden, besloot ik hulp te zoeken en vond ik Rob als Engels-sprekende therapeut. Er waren een paar vage redenen die mijn situatie hadden kunnen verklaren, maar ik kon de oorzaak niet echt zien. Rob was de perfecte persoon om te vertellen wat ik allemaal had meegemaakt. Al tijdens de eerste sessie voelde ik me in goede handen: Rob heeft een zeer evenwichtige manier van luisteren; ​​hij stelt je lastige vragen en houdt je daarmee een spiegel voor. In de tweede sessie confronteerde hij me met een aantal van mijn ideeën over mezelf die ik niet echt als de oorzaak van mijn problemen had beschouwd. Maar door allerlei situaties uit mijn privé en professioneel verleden door te nemen, werd het me glashelder: bepaalde patronen uit mijn opvoeding waren keer op keer in mijn recente professionele leven weer verschenen en hadden zelfs een impact op mijn persoonlijke leven gehad. Ik begon anders tegen bepaalde huidige situaties aan te kijken, en ineens zag ik in waarom ik me zo voelde. Door middel van regelmatige zelfreflectie-opdrachten tussen de sessies in, kreeg ik een aantal stevige strategieën om die situaties anders te beoordelen. Als gevolg daarvan voel ik me weer sterk en zelfverzekerd – weer helemaal de ouwe! Veel dank, Rob.”

grief-candle

In a much better place

A. (woman, 35) homemaker

“I came to see Rob after the traumatic loss of my father. His passing brought up many conflicting emotions and I was at a loss how to process and deal with them all. It came to a point that these emotions left me in a dark, heavy and exhaustive state. With Rob’s help, a whole weight has been lifted and I am now in a much better place to process my emotions and feelings. Rob guided me in distinguishing between my perceptions and reality. During each session we reached a conclusion together on what my triggers were and how better to deal with them.
Rob’s approach was very professional and I felt I could tell him everything that I had been holding in for so long which had had a detrimental effect on me and had contributed to the dark place I found myself in. I still have my moments but go back to what I went through with Rob in the sessions to better cope with it.”

happy-businessman

Nu ontzettend sterk

M. (man, 38) senior manager

“Ik ben bij Rob terecht gekomen na afronding van een relatietherapietraject. Ik heb mijn hele leven alles proberen zelf op te lossen en had het gevoel geen hulp nodig te hebben. Ik ben altijd terughoudend geweest met het praten met een therapeut of coach op een diep niveau. Bij Rob voelde ik me meteen op mijn gemak en heeft hij mij heel erg goed geholpen om de laatste stappen te maken die nodig waren op dit moment in mijn leven. Ik voel me nu ontzettend sterk wat heel belangrijk is na de promotie die ik gemaakt heb tot het senior management bij de bank waar ik werk. Ook hebben de sessies met Rob er voor gezorgd dat ik beter in mijn relatie sta. Ik kan iedereen die schroom heeft om hulp te zoeken Rob van harte aanbevelen.”

Believe in myself

Geloof in mezelf

R. (vrouw, 27) consultant / organiser

“Rob hielp mij om mijn zelfvertrouwen en levenslust te herwinnen toen ik voelde dat ik het niet kon. Hij is een heel kalme en geduldige man, waarbij ik me onmiddellijk op mijn gemak voelde. Met behulp van Rob voel ik me nu verbonden met mijn emoties, in plaats van die te vrezen. Ik vond zijn aanpak erg behulpzaam — zachte begeleiding zonder je het antwoord te geven. Hij moedigde mij aan om mijn eigen conclusies te trekken, wat mij hielp om een pro-actieve rol te spelen in mijn herstel. Van hem heb ik een aantal vaardigheden geleerd die ik niet zal vergeten. Het belangrijkste van alles was dat hij mij leerde om in mezelf te geloven. Als je voelt dat je iemand nodig hebt om je te helpen en zonder oordeel naar je te luisteren, dan kan ik Rob niet sterk genoeg aan jou aanbevelen.”

Being kind and encouraging to myself

Voor mezelf zorgen en zelf in mijn behoeften voorzien

N. (vrouw, 27) analyst

“Rob, tijdens onze sessies heb ik geleerd om een zelfhelend proces te doorlopen, door mijn kwaliteiten en mijn uitdagingen te herkennen, door mijn gevoelens te aanvaarden en verkennen, en door voor mezelf te zorgen en zelf in mijn behoeften te voorzien. Als gevolg daarvan heb ik minder lichamelijke klachten en ben ik in staat om mijn eigen welzijn te bevorderen. Dankjewel!”

Taking care of myself and my needs

Taking care of myself and my needs

N. (woman, 27) analyst

“Rob, during our sessions I learned to go through a self-healing process, by recognizing my qualities and my challenges, accepting and exploring my feelings and by taking care of myself and my needs. As a result, I have fewer physical complaints and I am able to boost my own well-being. Thank you!”

holdinghands

Connectie met liefde

R. (vrouw, 47) huisvrouw, moeder, en partner van R. (man, 49) gezondheidsmanager

“Regelmatig komt er een belletje bij mij naar boven met dankbaarheid naar jou toe! Vanuit een neerwaartse spiraal heb je ons geholpen om deze te doorbreken en de spiraal om te draaien. Van alle technieken die jij op ons hebt losgelaten en zeer belangrijk waren, voelde ik continu een grondtoon vanuit jou naar ons en dat was liefde. Je bent een voorbeeld voor mij dat men in al zijn menselijkheid met imperfecties en kronkeltjes en wispelturigheid connectie kan blijven houden met liefde en dat het goed is en voelt.”

Great impact
Dr Marshall B. Rosenberg
(1934 – 2015)

Groot impact

N. (vrouw, 29) afgestudeerde internationale betrekkingen

“Door al onze sessies heb ik veel van jou geleerd, met name om compassievol naar anderen en vooral naar mezelf te zijn. Zowel de sessies als de prachtige ideeën van Dr Marshall Rosenberg [stichter Geweldloze of Verbindende Communicatie] die je deelde hebben een grote impact op mijn leven gehad, en ik wil ze blijven herinneren en in de praktijk brengen met anderen en mijzelf. Ik geloof dat hij een grote erfenis heeft achtergelaten, die jij nu via anderen doorgeeft, waardoor zijn gedachten en intenties zich zeker in de wereld verheffen.”

More bearable

Dragelijker

J. (man, 27) scheikundige onderzoeker

“Nogmaals heel erg bedankt voor alle input die je in het verleden hebt gegeven! Ik heb een best leuk en evenwichtig jaar 2014 gehad, waarin het mij gelukt is om – veel meer dan vaak het geval was daarvoor – een heel ontspannen houding te handhaven. Ook zijn de zwaar depressieve episodes nog niet teruggekeerd, en zelfs in mijn huidige [moeilijke] situatie lijken ze niet terug te keren. Of in ieder geval in veel mindere intensiteit, waardoor ze veel dragelijker zijn.”

Confrontational mirror

Confronterende spiegel

M. (vrouw, 31) huisarts

“Alsnog heel erg bedankt voor je behulpzame gesprekken. We hebben dat allebei als heel nuttig ervaren, en ook moeilijk. Want je hield mij een behoorlijk confronterende spiegel voor. Maar dat was wel nodig om mezelf goed te leren kennen, te weten waarom ik bepaalde dingen doe, te weten hoe ik moet waken over mijn grenzen.”

Little miracle

Wondertje

M. & T., stel van laat in de twintig

“Hartelijk dank voor jouw hulp in een tijd dat we het erg moeilijk hadden. De sessies met jouw hebben onze relatie gered. Deze is nu beter dan ooit, we hebben er allebei veel van geleerd en passen dit nog steeds toe als we nog eens in een rare dans verwikkeld raken. Nu ons langverwachte kindje dan eindelijk is geboren, kan ons geluk niet op! Nogmaals dank, zonder jouw hadden we dit wondertje niet gehad!”

Introspecting about triggers

Zelfonderzoek naar triggers

W. (man, 35) freelance webontwikkelaar

“Tijdens onze twee hele nuttige sessies realiseerde ik me opnieuw dat ik geneigd ben om oncomfortabele situaties, banen en relaties te ontvluchten. Daarom besteed ik nu een deel van mijn tijd aan zelfonderzoek naar de triggers die deze reactie oproepen, en ik leer mijn energie op het probleem te richten in plaats van daarvan weg te lopen.”

Soul reclaimed

Ziel teruggevonden

B. (vrouw, 59) technisch schrijver / redacteur

“Als kind ben ik fysiek en psychisch mishandeld. Decennialang heb ik overleefd door de gevoelens over mijn vreselijke jeugd diep weg te stoppen. Ik was de zondebok voor mijn hatelijke, narcistische moeder, die mij voortdurend inprentte dat ik een luie mislukkeling was en dat ‘geen man mij ooit zou willen’. Toen ik bij Rob kwam, was mijn moeder al gestorven en werd ik me eindelijk bewust van de verschrikkelijke waarheid. Maar deze ‘bewustwording’ eiste haar tol. Ik leed aan grote emotionele onrust en was totaal uitgeput door jarenlang slaapgebrek. Met geduld, volharding en deskundigheid hielp Rob mij om de negatieve boodschappen en stemmen die door mijn hoofd spookten te herkennen en te overwinnen — om letterlijk mijn ziel tot in de kern terug te vinden. Bovendien GELOOFDE Rob mijn verhaal, wat erg belangrijk is voor een slachtoffer van kindermishandeling dat geen getuigen om zich heen heeft, maar alleen indirecte medeplichtigen. Door Robs doelbewust toepassen van de integratieve therapie heeft mijn leven een nieuwe wending gekregen. Ik ga nu vooruit, ben positief gestemd en ga niet meer gebukt onder de negatieve herinneringen. Dit is geen geringe prestatie, en ik ben Rob eeuwig dankbaar voor zijn inzicht, professionaliteit en oprechte toewijding aan zijn klanten.”

Love myself, deal with my emotions

Van mezelf houden, met mijn emoties omgaan

S. (vrouw, 30) bioloog / toxicoloog

“Toen ik bij Rob kwam, was mijn hele wereld ingestort. Ik had geen gevoel van eigenwaarde en ik had een relatie van wederzijdse afhankelijkheid. Rob was vriendelijk en vol begrip. Hij gaf mij de instrumenten die ik nodig had om te leren van mezelf te houden en met mijn emoties om te gaan. Zo nu en dan voel ik de leegte nog aan me trekken, maar nu weet ik dat het een oud gevoel is. Dankzij troost en ondersteuning is dat gevoel draaglijker geworden”

Completely new approach

Compleet nieuwe insteek

R. (man, 36) account manager

“Na diverse therapieën te hebben gevolgd, zonder al te veel succes, ben ik bij Rob terecht gekomen. Het eerst contact dat ik had was per mail, maar het gevoel was direct goed. Ondanks dat de kosten niet werden vergoed door mijn verzekering, was het gevoel dusdanig positief dat ik heb besloten voor Rob als mijn begeleider te kiezen. De sessies die ik heb gehad hebben op mij een zeer positieve invloed gehad. Eigenlijk was het na elke afspraak zo dat ik bijna verbaasd weer naar huis vertrok vanwege de ‘eye-openers’ waarmee ik werd geconfronteerd. Rob laat je zelf nadenken en tot inzichten komen. Wanneer je ergens niet uitkomt, of een vraag niet direct kunt plaatsen, stelt hij de vraag op een andere manier i.p.v. een antwoord aan te dragen of woorden in je mond te leggen. Tijdens de eerste afspraak wist Rob me al te overtuigen van het feit dat ik mijn klacht moest accepteren / leren kennen i.p.v. er continue de strijd mee aan te gaan. Dit was een compleet nieuwe insteek, maar voor mij dus wel direct effectief. Rob neemt rustig de tijd voor je en alles is bespreekbaar. Je zit echt op je gemak, wat het voor velen makkelijker maakt om echt je verhaal te kunnen vertellen en tot een oplossing van de daadwerkelijke klacht te komen.”

Peace and space

Ruimte en vrede

J. (vrouw, 69) voormalige MBO-docente

“Het gaat goed met mij op dit moment. Zeker, ik heb nog veel verdriet, maar ik blijf daar niet meer in hangen. Ook dat zal slijten. Jij kwam voor mij precies op tijd; jij hebt mij gedurende de vier maal dat ik jou bezocht open en eerlijk benaderd, objectieve vragen gesteld, mij geholpen weer naar mezelf te kijken en vooral weer in mezelf te gaan geloven. Jij nam daarvoor heel ruim de tijd. Dat gaf mij rust en ruimte.”

Reaping the rewards

De vruchten plukken

‘bookJunkie’ (man, 48) computer programmeur

“Ik vind dat Rob mijn problemen op een professionele manier en zonder te oordelen heeft aangepakt. Rob komt niet zelf met antwoorden, maar hij moedigt je aan om je eigen antwoorden op je eigen problemen te vinden door de aandacht op je gedachten en gevoelens te richten. Voor mij was het een zeer positieve ervaring. Ik pluk er al de vruchten van, want ik leid nu een veel prettiger leven”

Smile on my face

Glimlach op mijn gezicht

N. (vrouw, 25) Master’s onderzoeker

“Het is inmiddels al weer twee dagen verder, en ik krijg nog steeds een glimlach op mijn gezicht als ik aan de sessie denk. Ik vind het heel bijzonder zoals je dit hebt gedaan, bij mij, maar ik weet zeker bij heel veel andere mensen. Bewonderenswaardig!”

Control over my life

Weer aan het roer

G. (vrouw, 43) beleidsadviseur / lobbyist

“Ik herken mijn volwassen IK en mijn kinderlijke IK … ik kan ze bewuster met elkaar laten communiceren. Daardoor sta ik weer aan het roer van mijn eigen leven.”

New perspectives

Nieuwe perspectieven

T. (man, 25) restaurantkok

“Door vier sessies integratieve therapie ben ik anders gaan kijken naar mijn eigen reacties — niet alleen als individu, maar ook als partner in een relatie. Ook begrijp ik nu meer van de context van mijn opvoeding en de invloed daarvan op mijn gedrag in confronterende en stressvolle situaties. Ik herken nu de spanning bij anderen en kan makkelijker bij collega’s, vrienden en familie mijn ongenoegen uiten of mijn eigen mening verkondigen. Ook heb ik meer oog en oor voor de behoeften van anderen. Rob is bijzonder vriendelijk en meelevend. Daardoor kon ik makkelijk met hem communiceren. Hij pakt zijn werk grondig aan en is heel alert. Dat was duidelijk te merken in alle sessies.”

More capable, less angry

Meer capabel, minder boos

N. (vrouw, 30) biotech-onderzoekerr

“Dankzij de therapiesessies heb ik veel vooruitgang geboekt. Ik kan de gebeurtenissen in mijn leven nu veel beter hanteren. Ik heb nog steeds ups en downs, maar de laatste tijd heb ik geen langdurige of diepe depressieve dalen gehad. Ik voel me nog steeds onzeker over de toekomst van mijn relatie en carrière, maar ik denk dat ik beter en minder boos dan voorheen op uitdagingen zal reageren. Ik vond Rob een zeer professionele therapeut. Ook vond ik hem geruststellend, omdat ik ervan overtuigd was dat hij mij zou kunnen helpen.”